torstai 10. kesäkuuta 2010

Rai rai rai!

Ennen:

Jälkeen:

JA
Ennen:

Jälkeen:

17 lavaa betonikiviä ja 52 neliötä noppakiveä kannettu, paritettu ja sovitettu. Minun homma kiveysten suhteen alkaa olla loppu. Finito, förbi, over!

Huomenna saan ylennyksen, kivien kantajasta ja parittajasta kiveäjäksi! Tuo parikymmentä metriä sokkelinjuurta kun ei ole niin tarkkaa hommaa, että minäkin kelpaan sitä tekemään.

Meidän ja naapurin rajalle tulee muurikivi, mutta he eivät ehdi pihahommiin ainakaan ennen juhannusta. Näin ollen tuo rajalla oleva viimeinen 20m x 0,27m soiro jää odottamaan aikaa parempaa. Se sopii meille sikälikin hyvin, että viimeiset kivet ovat nuo tuossa etualalla kasassa olevat. Niitä täytyy hakea nelisen neliötä lisää.

Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, betonikiviä jäi nelisen neliötä yli. Niistä tehdään viikonloppuna autotallin taakse laatoitusta "huoltokäytäväksi". Sinne tulee jossain vaiheessa paitsi kottikärryjen ym. säilytyspaikka, myös tynnyri, johon olisi tarkoitus kerätä talteen sadevettä istutuksia varten. Onpa sitten parempi kulkea letkun kanssa. Hiukan harmittaa, kun olin haaveillut, että johonkin pihan puolelle mahtuisi joku vanha kaunis tammitynnyri sitä sadeveden keruuta varten. Luontevaa paikkaa ei kuitenkaan oikein ole löytynyt, joten tynnyri joutuu tallin taakse pimeimpään peränurkkaan. Naapurin rouva lupasi, että hän voi aina välillä käydä ihailemassa tynnyriä vintin ikkunasta. :)

Tämän verran oli 52 neliössä epäkeskoja vinkuroita. Kun noistakin kolmanneksessa löytyy vielä yksi ehjä sivu (voi  käyttää vielä sokkelin juuressa) ja loputkin voi käyttää kaarteissa, hävikki on yllättävän pieni. Tuo takempi kasa on tontilta muinoin kerättyjä nupukiviä, joille en ole keksinyt vielä paikkaa. Ehkä jonkin istutuksen kulmaan tm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti