perjantai 11. kesäkuuta 2010

Pihakalusto

Kävin ostamassa tänään pihakaluston. Huomasin viime vuonna vilpolan kalusteita heinäkuun alussa etsiessäni, että pihakalusteet tekevät nykyään mielettömän hyvin kauppansa ja jo heti alkukesästä. Lakkiais- ja juhannussesongin jälkeen valikoimat alkavat olla aika vähissä ja loppukesän alennusmyynneistä tekee löytöjä vain, jos ei ole niin nokonuuka siitä, millainen ryhmän pitää olla. Vaikka tiesin tämän, en millään jaksanut lähteä toukokuussa, työn puolesta kiireisimpään aikaan, kauppoja kiertämään. Ja tänään kun menin, meinasi taas olla jo hätä kädessä. Kiersin K-Raudan, Iskun, Sittarin, Askon, Suomisoffan, Sotkan, Prisman puutarhapuolen, Parollin, Etolan ja Vepsäläisen, eikä mitään. Tilannetta hankaloitti se, että minulla oli selkeä visio siitä mitä haluan. Ja etenkin siitä, mitä en halua.

* Pöydälle varattu tila on aika pieni, 260x380, ja sitä reunustaa L:n mallinen kukkapenkki. Ainoa vaihtoehto oli siis suorakaiteen muotoinen neljänistuttava pöytä, johon saa viidennen tuolin päähän. Toinen pää tulee kohopenkkiä vasten.

* Talo on valkoinen, joten sen kautta karsiutuivat pois kaikki mustat kalusteet, joita on tänä kesänä aika suuri osa kaikista tarjolla olevista. Luulen, että näyttäisivät liian mörkeiltä tässä vieressä. Sitä paitsi pelkään mustien kalusteiden kuumenevan liikaa auringossa (ihan mutu-pohjalta, ei ole kokemusta asiasta).

* Meillä on vilpolassa polyrottinkikalusteet, enkä halunnut enempää mitään muovivirityksiä, joten sen kautta karsiutuivat pois kaikki polyrottinki- ja keinopuukalusteet.

* Talomme on aika moderni, joten sen kautta karsiutuivat pois kaikki yhtään perinteisemmät tai romanttisemmat, soikeat tai edes reunoiltaan pyöristetyt. Etsiskelin jotakin hyvin kantikasta, mielellään osittain alumiinista, mutta kuitenkin aitopuista ryhmää. Plussaksi laskettiin vielä se, että keskellä olisi reikä aurinkovarjoa varten.

Kuten sanottua, kymmenen kaupan jälkeen oli enää kolme jäljellä ja mieli maassa: Ainoastaan yksi varteenotettava malli oli tullut vastaan Vepsäläisellä, mutta silläkin oli hintaa kahdeksan sataa euroa. Epätoivo alkoi jo vallata mieltä, kunnes vihdoin menin Jyskiin ja löysin sieltä ihan täydellisen ryhmän:

Vähän epätarkka kuva on kopioitu Jyskin nettisivuilta. Meidän on vielä paketissa.

* 150x90 pöytä ja viisi tuolia.
* Alumiinirunko, muuten kovapuuta.
* Pöytä on tukevan oloinen, tuolit kevyet siirtää ja hyvät istua.
* Hyvä väri, ei liian tumma puu.
* Keskellä reikä aurinkovarjolle.
* Tuolit ovat pinottavat ja pöydän jalat irrotettavat, mikä helpottaa talvisäilytystä.
* Edullinen

Samaa ryhmää näytti olevan myynnissä myös Maskussa, mutta eri merkkisenä ja viisikymppiä kalliimpana. Palasin miehen ja pakettiauton kanssa heti neljän jälkeen Jyskiin hakemaan ryhmän pois, ennenkuin loppuvat. Käytössähän sen sitten vasta näkee, että kestääkö tuo yhtään mitään, kun puu on jotain brasilian sademetsästä hakattua (vitsi - kai). Mutta ainakin alustavasti olen tyytyväinen hankintaan. Ostimme samalla öljyä pinnan käsittelyä varten, sekä aurinkovarjon ja sille jalan. Juuri sopivasti näin hellekauden vaihduttua sateeseen.

Viikonloppuna ei varmaan tapahdu ihmeitä meidän pihalla, kun säätiedotukset näyttävät lähinnä pisaroita. Pöydän kasaaminen ja öljyäminen onkin minulle hyvää puuhaa näin sadeiltana. Hain tänään Cramolta tärylätkän lainaan, joten laatat varmaan tärytetään huomenna tukevammin paikoilleen, mutta muuten taidamme keskittyä sisähommiin. Vaatteet ainakin voisi pikku hiljaa siirtää kuukausi sitten kasattuihin komeroihin ja hyvällä tsägällä saarekekin tulee vihdoin tänä viikonloppuna - puolen vuoden odottelun jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti