sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Puuhailuja päivänä, jolloin Suomi voitti jääkiekon MM-kultaa!

Olen ihan hirveän huono pitämään lupauksiani - ainakin, mitä tulee puutarhanhoitoon. Päätin aamupäivällä, että tänään en tee mitään pihahommia, koska olen lähdössä huomenna neljäksi päiväksi työmatkalle Lontooseen. Ensinnäkään minulla ei pitänyt olla tänään kaiken pakkaaamisen ja siivoamisen keskellä edes aikaa puutarhastella ja toisaalta mitä vähemmän täällä olisi taimia huolehdittavana, sen helpompi mieheni kannalta.

Mutta sitten ajattelin, että eihän se haittaa, jos kylvän auringonkukat. Ensi viikolle on luvattu sadetta, ja vaikka sitä ei tulisikaan, niitä ei kuitenkaan tarvitse kuin kastella.

Eikä sekään haittaa, jos lannoitan nurmikon, nythän on paras mahdollinen aika, kun kerran sitä sadettakin...

Ja nuo kesäkukat on kyllä ainakin pakko harsottaa ennen reissua, jos vaikka poissa ollessani tulee kylmiä kelejä.

Niin, ja kirsikkatomaatit täytyy ehdottomasti siirtää isompiin ruukkuihin tai ne eivät ehkä ole enää hengissä palatessani. 

-> Puutarhakauppaan ostamaan nurmikon kevätlannosta ja ruukkuja tomaateille. Ja kas - sieltä tarttui mukaan myös kolme kärhöä. 

Pinkki 'Warszawska Nike' ja  

sininen 'Multi Blue' ruukkuihin (tuskin tulevat pärjäämään niissä, mutta yrittänyttä ei laiteta),

ja ihana vihervalkoinen 'Miss Bateman' kasvimaalle. 
En ehtinyt perehtyä niiden istuttamiseen saati muuhun sielunelämään tarkemmin, joten tökkäsin ne nyt vain salaojitettuun multaan ja kastelin kunnolla. Reissusta palatessa täytyy miettiä vielä mullan laatua ja määrää.

Lopuksi kastelin vielä kaikki taimet, tässä kuvassa viime viikolla koulimani aitoelämänlangat, joiden loppusijoituspaikka tulee olemaan terassin säleikön edusta. Köynnökset olivat päässeet kasvattamaan juurakkoa ja kietoutumaan toisiinsa niin, että sain erotella lonkeroita toisistaan puolisen tuntia. Vaikka kasvit näyttivät käsittelyn jälkeen voipuneilta, ne elpyivät parin päivän kuluessa, ja nyt näyttää siltä, että yksikään ei heitä henkeään. Sitä paitsi pikkiriikkiset samassa kylvölaatikossa olleet keijunmekotkin ovat alkaneet vihdoin kasvaa, kun nämä lähtivät häiritsemästä.

Nyt pikaiset pakkaamiset ja sitten jännittämään Suomen peliä! Toivokaa Lontooseen auringonpaistetta ja koti-Suomeen sadetta, jotta miehen ei tarvitse kastella minun viljelyksiäni. Vuoden hiljaiseloa pitänyt orkidea on muuten tehnyt taas pari kukkavanaa. Hyvällä tuurilla minun kotiin palatessani keittiön pöydällä odottaa kukkaloisto.


P.s. Tässä on eilinen pihakirppislöytö sieltä perennojenvaihtotorilta - aika kiva, vaikka itse sanonkin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti