keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Lahjoituskukkasia

Pidän siitä, että kasveilla on tarina. Olen yrittänyt haalia mahdollisimman paljon kasveja, lähinnä perennoja ja yrttejä, ystäviltä ja sukulaisilta. Minusta on kiva kulkea pihamaalla, hoidella kasveja ja ajatella niitä ihmisiä, joilta olen kunkin kasvin saanut. Minulla on jo ruusuaita sydänystävältä, unikoita kuorokaverilta, sekä siperiankurjenmiekkaa, jättipoimulehteä ja muurikelloa anopilta. Tänään sain mummolta raparperia ja äidiltä komeamaksaruohoa, sitruunamelissaa ja oreganoa. Lauantaina lähden ihan-erityisen-ystävän luokse Neuvottomaan hakemaan lisää kasveja. Siellä päin on lauantaina myös perennojenvaihtotori, ajattelin viedä sinne äidin särkynyttäsydäntä ja katsoa, mitä sillä saisi vaihtiksena.

Tässä jotain tämänpäiväisiä istutuksia:
Pääsiäislahjana saatu muurikello roikkuu toivottavasti aikanaan penkin reunuksen yli. Ellei se sitten palellu sitä ennen. Vielä ei kai olisi hyvä aika istuttaa, mutta kun ei se tahdo pärjätä sisälläkään pikkiriikkisessä ruukussaan.

Jättipoimulehdet. Nämä taisin kyllä istuttaa jo aiemmin viikolla.

Komeamaksaruohot.

Kuunliljat alkavat nousta mullasta:

Ainiin - olin päättänyt, että en vielä tänä vuonna kokeile tomaatteja. Mutta Robin Hoodin puutarhaosastolla oli pieniä, vähän yksinäisen ja reppanan näköisiä taimia, jotka suorastaan huusivat, että "vie minut kotiin".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti