keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Pihakiveykset

Meille kuuluu tällaista! Viime viikon lopulla pihaan tuli yhdeksän lavaa betonikiveä ja eilen vielä kahdeksan lavaa lisää. 6426 kappaletta kiviä odottavat siis kantajaa ja latojaa.

Homma aloitettiin varmistamalla korot ja vetämällä linjalangat paikalleen.



Sitten maa tasattiin asennushiekalla (itse sorasta seulottua) ja eiku latomaan! Teemme suurimman osan laatoituksesta tuosta harmaasta I-kivestä, mutta sen sekaan laitetaan kevennykseksi harmaata graniittista noppakiveä, mitä täällä meidän nurkilla on kaupunkikin käyttänyt paljon. Graniittikivien asennuksen vuoksi siis betonikivet ladottu tässä kohtaa vielä irrallisiksi ruuduiksi.



Seuraava vaihe olisi sitten tässä: Noppakivien asentaminen betonikivien väliin. Yhden päivän kokemuksen perusteella voin sanoa, että en suosittele noppakivien käyttöä kellekään, joka haluaa nopeasti tulosta aikaan. Vaikka nämä meidän kivet ovat ihan priimatavaraa, silti jokainen kivi on aina vähän eri kokoinen ja eri tavalla vino. Muutaman metrin matkaan saa käytettyä ihan rapiasti aikaa, kun yrittää pyöritellä kiviä käsissään ja löytää niistä edes jollakin tavalla yhteen mätsäävät parit. Melkoista palapeliä! Tolpan juurella on muuten säkillinen työkaverilta viime kesänä haettua hevosen lantaa, joka odottaa kukkapenkkien valmistumista. Tässä kuvassa näkyy onneksi myös meidän pihanrakentamisen ainoa lohtu - se, että naapurin piha kukoistaa. Aina, kun oman pihan keskeneräisyys alkaa tympiä, voi kääntää katseen naapurin puolelle ja nauttia kukkivista omenapuista.



Tässä yhden sunnuntain aikaansaannos pohjoisesta kuvattuna. Laskin, että kannoin yhdeksän tunnin aikana reilut 1500 kiveä aina 5 kiven nipuissa latojalle (300 edestakaista kantomatkaa). Seuraavana yönä kahden aikaan - kahden Buranan jälkeen ja käsien edelleen särkiessä - mietin, miten ihmeessä selviän lopuista 5000 kivestä...



Ja tässä vielä samainen näkymä etelästä.

Maanantai-iltana nuo aukot täytettiin noppakivillä. Odottelemme seuraavaa poutailtaa, että voimme jatkaa hommia. Kuten kuvista näkyy, tätä urakkaa jatkuu nyt jonkin aikaa, joten uusia postauksia ei varmaan ole ihan lähipäivinä luvassa - ainakaan uusista aiheista. :)

P.s. Kivien kantamiseen parhaat hanskat on olleet sellaiset kumimaiset työhanskat. Niillä saa hyvin kivestä kiinni, eikä jää nahkaa väliin. Kädet ja kynnet (siis ne tyngät, mitkä nyt musiikinopettajalla ylipäänsä voi olla) ovat pysyneet hyvänä. Samat kumipintaiset olivat hyvät myös raksalla, kun piti kantaa jotain painavaa tavaraa. Ei livennyt näpeistä niin helposti.

EDIT 27.5. Viisi lavaa tyhjennetty, 11 jäljellä. Yksi on kadonnut jonnekin tai minä olen mennyt laskuissa sekaisin.
EDIT 29.5. Kuusi ja puoli lavaa tyhjennetty, yhdeksän ja puoli jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti