torstai 27. toukokuuta 2010

Hintavertailua

Jo näin pihanrakennuksen ensi metreillä olen valitettavasti törmännyt samaan ilmiöön kuin rakentaessa: Hintaerot eri liikkeiden välillä ovat yllättävän suuria. Rakentaessa huomasimme, että tarjousten kysyminen parilta kolmelta toimittajalta saattaa tuottaa erityisesti isompien ostosten kohdalla pidemmän päälle tuhansien, ellei kymmenien tuhansien, eurojen säästöt. Välillä se tarkoitti valitettavasti myös epäisänmaallisuutta - tilasimme esim. tiskialtaat ja poreammeen ulkomailta, koska Suomesta ostettuna ne olisivat maksaneet vähintään tupla-ellei triplahinnan (esim. täysin sama keittiön allas Suomessa yli tonnin ja saksalaisessa nettikaupassa alle neljä sataa - kotiovelle toimitettuna ja lasisella leikkuulaudalla varustettuna). Jos omatunto siis kestää (mikä minulla ei aina meinannut kestää, kun yleensä yritän suosia suomalaista), kannattaa käyttää hiukan aikaa ja vaivaa netissä surffailuun ja tarjousten kysymiseen firmoista!

Ajattelin, että laitan tähän postaukseen havaintojani hintaeroista täällä Kouvolan seudulla vinkiksi muille. HUOM! Hinnathan eivät ole pysyviä, joten kannattaa itsekin vielä kysellä niitä, kun hankinta tulee itselle ajankohtaiseksi. Tietyissä tuotteissa (esim. taimet, nurmi jne.) voi olla myös laatueroja, joka saattaa näkyä hinnassa. En siis suosittele mitään tiettyä liikettä, vaan kirjaan vain ylös minulle annettuja tarjouksia.

Huom! Tämä postaus täydentyy, kunhan kaivan arkistoni esille ja myöhemminkin kesän mittaan. Tietysti olisi kiva, jos laittaisitte kommenttilaatikon kautta omia havaintojanne hinnoista, niin voin liittää niitä sitten tähän vertailuksi muillekin.

HINTOJA KESÄLLÄ 2010:

* Biolanin havu-/rhodomultasäkki (45l):
- Prismassa 4.95e
- Joonassa 5.90e
- Viherpeukaloilla 6.50e.
Meillä olisi tarve noin yhdeksälle kuutiolle (=180 säkkiä), joten toiveissa olisi löytää jostain irtotavaraa huomattavasti edullisemmin.
- Vapo palveli taas hyvin ja lupasi tehdä meille varta vasten 10 tonnia sellaista sekoitusta, mistä jättävät kalkin pois. Tällöin hinnaksi tulisi 35e per tonni kuljetuksineen, tavan nurmimultaa korkeampi hinta johtuu pienestä määrästä. Eli Vapolta koko satsi jäisi maksamaan 350e, kun noilla rodomullilla hinta olisi tuplat. Soitan huomenna vielä pari paikkaa.

* Rullanurmi per neliö
- Vapolta 4.50e + kuljetus 129e. Päädyimme tähän kalliimmasta hinnasta huolimatta, koska moni on Vapoa suositellut. EDIT 29.5. Kuulimme huhua, että jonkun puutarhalehden tilaajat saisivat Vapon nurmesta 40% alennusta (en sitten tiedä, mikä on ovh). Täytyy selvitellä... Mulle tulee tällä hetkellä joku KotiPuutarha tai vastaava.
- Mesiä (Hämeenkoski) 4.00e / m2.

* Nurmikkomulta:
- Vapolta 23e/kuutio eli tonni (seulottua, lannoitettua & kalkittua, sisältää kuljetuksen)

* Betoniset I-kivet (198x98):
- Kouvolan Betonilla 14e/m2

* Noppakivet, harmaa graniitti:
- 22e+alv/m2

2 kommenttia:

  1. Moi..Mistä ostit noppakivet??, maksoiko tosiaan noin vähän / neliö??

    VastaaPoista
  2. Nyt jos oikein muistan, niin Iitin Graniitista. Joka tapauksessa Iitissä, Perheniemen opiston lähellä, olisko ollut perheniementie jotakin.

    Oli mikä oli, niin hyvä ja joustava palvelu siellä oli ja me kyllä kilpailutettiin noita hintoja, joten edukkaimmasta päästä varmaan on tällä seudulla.

    Toivottavasti saatte kivet sieltä!

    VastaaPoista