sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Edistyy, edistyy...

Hitaasti, mutta varmasti, laatta laatalta ja noppa nopalta... Ehkä neljännes kaikesta laatoituksesta on tehty. On tuossa noppakiven käytössä se hyvä puoli, että betonikiven asentaminen tuntuu sen rinnalla lastenleikiltä. Niin helppoa, niin nopeaa! Onneksi vanhempani tulivat tänään talkooavuksi - juuri, kun alkoi tuntua, että tämä kiveäminen ei lopu ikinä. Nyt on taas hyvä mieli, kun näkee, miten homma jälleen edistyi.

Eilen illalla siirsimme mattotelineen etummaisia pylväitä metrin lähemmäs autotallin seinää. Appiukko asensi ne viime kesänä mattotelineen paketin ohjeen mukaan (väli 4m), eikä kukaan hoksannut sanoa, että pihasuunnitelmassa väli on vain kolme metriä. Jotta kasvimaani mahtuu kunnolla telineen ympärille, tolpat täytyi siirtää suunnitelman mukaiselle paikalle. Appiukko oli valanut tolpat erityisen huolella varttikuution betonimöhkäleisiin ja täryttänyt ympärysmaan tiiviiksi, joten tolppien siirto ei ollut kiva homma. Mutta siirtämisen jälkeen oli tosi hyvä fiilis, kun näki, että ne todella kannatti siirtää. Nyt teline on huomattavasti huomaamattomamman ja sympaattisemman näköinen. Tässä kuvassa näkyy muuten hyvin tuo meidän ladontatyyli. Betonikivestä kenttiä ja niitä reunustavat graniittiset noppakivet.

Kiveäminen jatkuu varmaan vielä ainakin koko ensi viikon. Jossain välissä pitäisi roudata yksi kaverin hallitontin reunalta bongattu kivenlohkare kukkapenkkiä koristamaan ja täyttää havunurkkaus kalkitsemattomalla mullalla. Mutta sitten... Sitten on aika tilata mullat ja nurmi! Ja sitä tuskin maltan odottaa! Kyllä tämä nyt uhkaavasti näyttää siltä, että juhannuksena täällä tassutellaan jo nurmella.

P.s. Näyttäisi siis siltä, että kohopenkit tehdään vasta nurmen jälkeen. Nyt on niin kova hinku jo nähdä vihreää, että tuskin maltamme lykätä nurmen asentamista penkkien teon verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti