lauantai 9. huhtikuuta 2011

Gladiolukset

Löysin varaston hyllyltä gladioluksen sipuleita. Olen saanut ne muistaakseni vuosi sitten Lahden puutarhamessuilta ilmaislahjana. Sipulit olivat kuivettuneita, kovia ja suoraan sanottuna tosi huonon näköisiä. En tiedä, miltä kukkasipulit normaalisti näyttävät ja kuinka kauan ne yleensä säilyvät, noissa ei ollut parasta ennen -päiväystä. Iskin ne nyt kuitenkin multaan:

9 sipulia kärjet ylöspäin n.30cm halkaisijaltaan olevaan ruukkuun. Noin 10cm multaa alle ja päälle. Liotin sipuleita hetken vedessä ja istutuksen jälkeen kastelin mullan perin pohjaisesti. Seuraava kastelu vasta, kun jotakin näkyy.

Jään seuraamaan, mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään. Ai vitsit, että kukkien kasvatus voikin olla jännää ja kiehtovaa!

P.s. Terveisiä KevätPuutarha-messuilta! Messut olivat "ihan kivat", kannatti käydä, mutta nyt ei kyllä muutamaan vuoteen ole tarvetta mennä. Bongailin messuilla kiinnostavia kasveja, kävin kuuntelemassa luentoja ja hipelöin tätä:

L&T:n tehokompostori. 
Ilmestyi tietoisuuteeni juuri kun olin ostamassa Biolania. En pystynyt vielä tekemään päätöstä.

4 kommenttia:

  1. Oman kokemukseni mukaan L&T:n uusi malli on toiminnallisesti fiksumpi kuin Biolan ja hintakin taitaa olla hieman edullisempi?
    Isot täyttö - ja tyhjennysluukut ja muutenkin todella laadukkaan oloinen.
    Suosittelen.

    VastaaPoista
  2. Juu, hinta on edullisempi kyllä. Ainoa miinus on Biolania hivenen isommat mitat leveys- ja syvyyssuunnissa. Saisi olla ihan kantti kertaa kantti ja roskasäiliön kokoinen. Tosin Biolankin on niin iso, että ei taida sekään mahtua meidän roskakatokseen (joka siis rakennetaan vasta tänä kesänä) kuitenkaan.

    Kiva kuulla positiivisia kokemuksia. Onko sinulla ollut tuo jo talven yli, eli mites oli jäätymisen suhteen pakkasilla?

    VastaaPoista
  3. Moi,
    nyt vasta näin viestisi. Mulla on kokemusta Tehokompostorista vasta 2kk, mutta erittäin hyvät tuntemukset. Täyttökorkeus erinomainen ja luukku on iso + pysyy itsestään auki. Kompostoituminen alkanut vauhdilla ja mitään haju / muita ongelmia ei ole.
    Itse rakensin juuri katoksen kahdelle jäteastialle ja yhdelle Teholle ja hienosti sopivat rinnakkain kun värikin on sattumalta sama.

    VastaaPoista
  4. Nyt on ollut Tehokompostori koko talvenkin käytössä ja hyvin toimii. Vaimokin tykkää käyttää kun korkeaus on oikea eli ei tarvitse tikkaita kuten Biolania möyhentäessä. Heti kun olimme lomalla viikon ja kompostori siis käyttämättä, niin jäätyi. Toki tämä tapahtuu kaikille markkinoilla oleville kompostoreille. On siis erityisen tärkeää huolehtia talvisaikaan jatkuvasta käytöstä. Lisäbonus ulkonäölle. Aiempi Biolan oli pihan takanurkassa. uusi Tehokompostri tien vieressä samassa katoksessa kuin jäteastia. Ps. Katjuska: mitä järkeä tehdä liian pieni jätekatos? Vähän mittaa lisää, niin saa kunnon kompostorin saman katon alle.

    VastaaPoista