perjantai 25. helmikuuta 2011

Heräilyä talviunilta

Valo alkaa voittaa pitkän pimeän kauden jälkeen ja ajatukset kääntyilevät pikku hiljaa kohti kevättä ja puutarha-asioita. Viherpeukaloilta ehtikin jo tulla sähköpostitse ensimmäinen ennakkomainos viikolla 10 ilmestyvästä kevätkatalogista  - kieltämättä vähän puskan takaa tuli ajatus, että nytkö tämä puutarhakausi jo alkaa. Parin viikon päästä pääsee siis jo suunnittelemaan täysillä, mitä kukkia, pensaita, puita ja hyötykasveja minnekin istutetaan. 

Apulaispuutarhurikin on jo kasvanut isoksi pojaksi
 ja suussa on komea rivi piimähampaita rottia odottamassa.

Olen tehnyt listaa siitä, mitä haluan istuttaa.

Kasvimaa: Porkkanoita, hernettä, salaattia, ruohosipulia, sipulia ja yrttejä ainakin, ehkä punajuuria ja kurkkua. Ja auringonkukkia!

L:n mallinen tiilipenkki: Reunuksille jotakin roikkuvaa, keskemmälle jotakin ei kovin korkeaa.

Vinkura tiilipenkki: Jokin näköeste olohuoneen ikkunan kohdalle, muutoin keskemmälle korkeampaa perennaa tai pensasta, reunoille jotakin hiukan lamoavaa / roikkuvaa. Koska olen erittäin aloitteleva puutarhuri, tilaan ehkä aluksi sellaisen valmiin setin kukkia. Sitten joskus myöhempinä vuosina voin vaihdella ja siirrellä niitä, jos en kaikista tykkää. Siis mikäli ne ovat säilyneet hengissä hoidossani siihen saakka.

Erkkerineduspenkki: Erilaisia havutyyppisiä kasveja ja kiviä.

Muualle pihaan: Kirsikka- tai luumupuu, näköeste (tuijat?) museolle päin, kuusen juurelle saniaista ja muuta aluskasvillisuutta.

Mutta ennen tämän suurempia puutarhasuunnitelmia nautitaan talvesta vielä muutama viikko!

1 kommentti:

  1. Hiekkakentästä puutarhaksi! Vähän niin kuin minulla. Muutimme syksyllä uuteen taloon. Olen rakentamassa pihastamme japanilaistyylistä puutarhaa. Pihalle on sora levitetty, kiviä tuotu ja muutama havupensas istutettu. Olen yrittänyt netistä löytää ihmisiä, joilla olisi vastaavanlainen puutarha.

    VastaaPoista