tiistai 18. toukokuuta 2010

Pohjat valmiina.

Tämä pohjatöiden teko on yllättävän nopeaa hommaa! Etupihaa kaivuri teki noin 8 tuntia, vaikka alusta varmaan ainakin tunti meni sen pähkäilyyn, miten korot olisi järkevintä laskea. Takapihalla kaivuri oli kuutisen tuntia ja valmista tuli.

Aluksi kone kaapi maan korkoonsa (lopullisesta pinnasta 35 cm, josta 10cm tulee savensekaista pellonpohjaa, 20cm multaa ja 5cm rullanurmea). Sitten pintaan liipattiin sitä siskoni tontilta yli jäänyttä savensekaista multaa.

Jämämaat kuljetettiin pois traktorilla.

Pihan takakulmaan kaivettiin potero havupuuryhmälle. Sinne olisi tarkoitus laittaa sitten joskus kolme serbiankuusta (tai jotain muuta - vinkkejä suht pienikasvuisista mutta kivannäköisistä kuusista otetaan vastaan!) sekä niiden juurelle jotain kuunlilja-saniais-peitekasvihässäkkää.



Tässä piha kaivinkoneen vierailun jälkeen pohjoisesta....


...ja tässä etelästä kuvattuna.


Ensimmäinen kasvi, minkä sielunelämään minun täytyy alkaa paneutua, on vuohenputki. Se nimittäin leviää hullun lailla orapihlajan juurella (ja sitä mukaa tietty myös naapurin pihalla). Taidetaan asentaa varmuudeksi juurimatto ennen mullan toimitusta. Kaikki vinkit vuohenputken hillitsemisestä otetaan kiitollisena vastaan. Äsken kitkin sitä ihan käsin, kun tuntui, että juuria on turhaa alkaa kaivelemaan ylös - sitä on niin hirveästi sikin sokin, että sitä ei kuitenkaan saa kokonaan pois. Ei tuosta katkomisestakaan kyllä varmaan mitään hyötyä ole, mutta onpa siistimpi tuo puskan juuri.


P.s. Pahoittelen tekstien ja kuvien kökköä asettelua. Tämä blogger on tosi hankalakäyttöinen blogialusta. Kuvat latautuu tyhmästi ja sitten niitä ei saa keskitettyä, vaikka kuinka painaisi keskitysnappia. Jokainen kuva pitäisi vissiin jo tuodessaan määritellä tiettyyn kohtaan... Jokunen vuosi sitten kirjoitin Italian kuulumisia vuodatuksella ja hiukan harmittaa, että vaihdoin tähän. Katsotaan, jos pinna kestää olla vaihtamasta alustaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti